• Tel: +381 63 591 817
0 Artikala - 0,00 Din.
Korpa je trenutno prazna!
Vaši Proizvodi Ažuriraj cenu

Opšte o zalivnim sistemima

Dva su izbora da bašti nadoknadimo preko potrebnu vodu. Jedan je ručno - crevom, ili premeštanjem nadzemne prskalice sa mesta na mesto, i u oba slučaja će prskati gde ne treba, ili neće svugde zadovoljavajuće dopremiti dovoljno vode. Druga opcija su podzemne prskalice za travu, koje se mogu tačno namestiti gde da prskaju, a gde ne, sa ili bez automatike. Zalivni sistemi rade isto sa ili bez automatike

Neko priznaje klimatske promene, neko ne, ali je sigurno - leta su sve suvlja i toplija. I ljudima i biljkama je sve teže da prežive, tj. bujaju u ovim uslovima. Ukoliko priroda ne može da obezbedi dovoljno vode, mora čovek. Kako život čovečanstva biva sve užurbaniji i stresniji, sve nam je teže da se posvetimo bašti, a vrlo prija kada sednemo na terasu i uživamo u zasluženom odmoru uz šolju ledene kafe ili čaja na svežem vazduhu i uživamo u pogledu na našu predivnu baštu. Dva su izbora da bašti nadoknadimo preko potrebnu vodu. Jedan je ručno - crevom, ili premeštanjem nadzemne prskalice sa mesta na mesto, i u oba slučaja će prskati gde ne treba, ili neće svugde zadovoljavajuće dopremiti dovoljno vode. Druga opcija su podzemne prskalice, koje se mogu tačno namestiti gde da prskaju, a gde ne, sa ili bez automatike. Zalivni sistemi rade isto sa ili bez automatike, problem nastaje kad želimo da otputujemo na 10-15 dana, i kad se vratimo, čeka nas izmučena bašta, koju smo tokom cele sezone negovali, zalivali. Možemo da zamolimo komšiju ili rođake da dođu svaki, ili svaki drugi dan da uključuju zalivanje, ili da stavimo automatiku, koja će sve zalivanje obaviti bez da to direktno primetimo.

Mi smo tu da Vam pomognemo da odlučite koji tip zalivanja bi Vama bio najpodesniji, u skladu sa zahtevima i mogućnostima. Sami zalivni sistemi su lako izmenjivi i nadogradivi. Ako niste u mogućnosti da ugradite kompletni zalivni sistem odjednom, uvek postoji mogućnost da se doda još prskalica, kako biste sa ručnog pokretanja prešli na automatski tip, ili automatiku nadogradite senzorima, kako bi zalivanje bilo preciznije.

Top