• Tel: +381 63 591 817
0 Artikala - 0,00 Din.
Korpa je trenutno prazna!
Vaši Proizvodi Ažuriraj cenu

Nov travnjak – setva ili tepih trava

Kada se osniva nov travnjak, često čovek dodje u dilemu: da li da sejem travu, ili da postavim travu u busenu?

 

Ali da odmah razjasnimo nešto u početku, bez redovnog održavanja, na kraju ćete imati isti ružan rezultat.

Trava je živo biće, i traži manje-više pažnje, a naravno više pažnje, rezultira i lepšim krajnjim proizvodom. Naravno, postoje i otpornije vrste travnjaka, ali u određenoj meri morate posvetiti pažnju da bi dobili lep efekat u bašti.

 

Ali da uđemo i detaljnije u razlike.

Generalno, velika razlika je u uloženom novcu, i trenutnom efektu. Priprema je veoma slična i za setvu, i za tepih travu. Mora se obezbediti što bolja podloga za razvoj, i dalji život travnjaka.

Sa tepih travom dobijate maletene trenutni efekat, dok sa setvom treba da prodje odredjeno vreme dok se travnjak formira. Cena formiranja travnjaka kod tepih trave je višestruka, i naravno svi treba da odluče koja je finansijska volja, i koliko je važno da se dobije trenutni efekat. Posle par meseci je rezultat jako sličan. (Dobar ili loš, zavisno od održavanja). :)

 

Čest je slučaj da kupci misle da kupuju skulpture, i posle postavljanja misle da su završili posao, što je daleko od istine. I tepih trava će propasti vrlo brzo, bez redovnog održavanja, dok sa redovnim zalivanjem, i seme će vrlo brzo formirati na oko prijatan pogled.

Naravno sa setvom treba sačekati dodatno vreme do intenzivnijeg gaženja.

 

U suštini sa tepih travom plaćate uloćeno vreme i energiju proizvođača tepih travnjaka.

 

Top